Over Shakem

Client app

De cliënt app is specifiek ontwikkeld voor interactie met cliënten met een meervoudige beperking. De grafische interface is heel eenvoudig en begrijpelijk. Zo wordt het communiceren via de app zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De cliënt kan berichten versturen en ontvangen.

Begeleider app

De begeleider kan de berichten van de cliënt lezen en beantwoorden via de app op de iPhone. Het verzenden en ontvangen van berichten verloopt het zelfde als bij de cliënt app. De begeleider krijgt alleen meer informatie zoals de tijdstip van verzenden van het berichtgeving. Verder is de begeleider app voorbereid op communicatie met meer dan één cliënt op het zelfde moment.

Als een andere begeleider dienst heeft of de dienst overneemt, kan er in de app gewisseld worden van begeleider. Zo is in de statistieken terug te zien is wie er gecommuniceerd heeft met de cliënt.

Webapplicatie

Elke organisatie die met Shakem gaat werken krijgt een eigen inlogaccount voor de bijbehorende webapplicatie, toegankelijk via www.shakem.nl. Deze applicatie is vooral relevant voor een gedragsdeskundige in de organisatie, in zijn rol als begeleider bij een TTSA-interventie.

De webapplicatie heeft de volgende functies:

  • Organisatie kan zelf begeleiders toevoegen en koppelen aan cliënten
  • Organisatie krijgt inzicht in het gedrag van de cliënt door uitgebreide statistieken over het gebruik van de apps. Het is mogelijk om per dag, week of maand overzichten te maken per cliënt. Zo kan men zien welke berichten hij verstuurt en ontvangt. Ook een overzicht per soort bericht (blij, verdrietig, bang, boos, hulp) is mogelijk.
  • De statistieken downloaden om bijvoorbeeld te gebruiken in Excel.
  • De webapplicatie is voorbereid op meertaligheid. Bij oplevering is zowel Nederlands als Engels ondersteund.

Technische gegevens

De apps zijn gemaakt voor het Apple iOS platform en worden beschikbaar gesteld via de App Store. De webapplicatie draait op een apache server en werkt met de scripttaal PHP en een MySQL database. Voor het versturen van push berichten wordt gebruik gemaakt van Urban Airship. Net als de webapplicatie zijn de apps voorbereid om meertaligheid te ondersteunen.